WordPress 5.7 Esperanza – primul update WordPress in 2021

WordPress 5.7 “Esperanza”„Esperanza” este numele pentru prima versiune WordPress din 2021. Noua versiune WordPress a fost numită în cinstea lui Esperanza Spalding, o reprezentanta importanta a muzicii moderne. Calea ei de muzician este una variată și inspirată – aflați mai multe despre ea și ascultați-i muzica!

Cu această nouă versiune, WordPress are o gamă nouă de culori. Editorul te ajută să lucrezi în câteva locuri la care nu ai avut acces până acum – cel puțin, nu fără a introduce un cod sau a angaja un profesionist. Comenzile pe care le folosești frecvent, cum ar fi modificarea dimensiunilor fonturilor, sunt în mai multe locuri – exact acolo unde ai nevoie de ele. Și modificările la aranjamente care erau destul de simple, cum ar fi imagini cu înălțime completă, devin acum și mai simplu de făcut.

Acum, editorul este mai ușor de folosit

Ajustare dimensiuni fonturi în mai multe locuri: acum, comenzile pentru dimensiunile fonturilor sunt exact acolo unde ai nevoie de ele, în blocurile Listă și Cod. Nu mai trebuie să mergi la un alt ecran pentru a face o simplă modificare!

Blocuri reutilizabile: în urma unor îmbunătățiri, blocurile reutilizabile sunt mai stabile și mai ușor de utilizat. Și acum, sunt salvate automat, odată cu articolul, când dai clic pe butonul Actualizează.

Dispozitiv de inserare trage și plasează: tragi blocuri și modele de blocuri din dispozitivul de inserare direct în articole.

Poți face mult mai multe fără să scrii un cod personalizat

Aliniere pe toată înălțimea: ai vrut cândva să folosești un bloc, cum ar fi blocul Copertă, și să umpli întreaga fereastră? Acum poți.

Bloc Butoane: acum poți alege un aranjament pe verticală sau orizontală. Și poți seta lățimea unui buton la un procent prestabilit.

Bloc Iconuri sociale: acum poți modifica dimensiunile iconurilor.

O paletă de culori implicită, mai simplă

Această nouă paletă de culori simplificată restrânge culorile care erau folosite în codul sursă WordPress la șapte culori de bază și 56 de nuanțe care îndeplinesc raportul de contrast recomandat de WCAG 2.0 AA față de alb sau negru.

Culorile sunt percepute ca uniforme în fiecare gamă, de la cele luminoase la cele întunecate, asta înseamnă că încep de la alb și devin mai întunecate la fiecare pas.

Jumătate din gama de culori are un raport de contrast de 4,5 sau mai mare față de negru, iar cealaltă jumătate menține același contrast față de alb.

Găsești noua paletă de culori în schema de culori implicită din Panoul de control WordPress și poți s-o folosești când creezi teme, module sau orice alte componente. Pentru toate detaliile, consultă notele pentru dezvoltatori referitoare la paleta de culori.

De la HTTP la HTTPS cu un singur clic

Începând de acum, trecerea unui sit de la HTTP la HTTPS se face cu un singur clic. WordPress va actualiza automat URL-urile din baza de date când faci comutarea. Fără căutări pe ghicite!

API nou Robots

Noul API Robots îți permite să incluzi directive de filtrare în tagurile meta robots și totodată API-ul include implicit directiva max-image-preview: large. Asta înseamnă că motoarele de căutare pot afișa previzualizări mai mari ale imaginilor, ceea ce îți poate crește traficul (dacă blogul nu este marcat ca privat).

Curățenie continuă după actualizarea la jQuery 3.5.1

De ani de zile, jQuery a ajutat ca treburile să meargă bine pe ecrane atunci când instrumentele de bază nu au putut face asta – dar lucrurile se schimbă continuu, la fel și jQuery.

În 5.7, jQuery devine mai concis, fără să fie agresiv, cu mai puține mesaje în consolă.

Încarcă lent iframe-urile

Acum este simplu să încarci lent iframe-urile. Implicit, WordPress va adăuga atributul loading="lazy" în tagurile iframe când ai specificat lățimea și înălțimea iframe-ului.

 

Consultă ultima versiune a Ghidului general WordPress. Ghidul scoate în evidență o listă cu note pentru dezvoltatori referitoare la toate modificările de care ar putea fi interesați. Ghid general WordPress 5.7.

Sperăm că aceste informații sunt utile pentru dumneavoastra!
Daca vă putem ajuta pentru îmbunătățirea prezenței online nu ezitați sa ne contactati.

Editor GROWeb

Despre noi și acest blog

Suntem o companie de marketing digital, cu accent pe a ajuta clienții noștri să obțină rezultate excelente în mai multe domenii cheie.

Cereți o ofertă gratuită

Oferim servicii profesionale de SEO care ajută site-urile să își mărească corespunzător scorul de căutare organică pentru a concura pentru cele mai înalte clasamente, chiar și atunci când vine vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

Mai multe de pe blogul nostru

Vedeți toate postările