WordPress 6.0 “Arturo” – update WordPress mai 2022

WordPress 6.0 “Arturo” - update WordPress mai 2022Vă prezentăm 6.0, “Arturo”” cea mai noua versiune WordPress, inspirata de muzicianul de jazz câștigător al unui Grammy, Arturo O’Farrill. Cunoscut pentru influența sa asupra jazz-ului latin contemporan, Arturo a publicat peste 15 albume, care acoperă o serie de lucrări de-a lungul a cinci decenii.

Acordați-vă timp pentru a explora WordPress 6.0, creat pentru a vă ajuta să vă deblocați aspirațiile creative și să vă faceți experiența de creare a site-ului mai intuitivă. Și vedeți câteva dintre sunetele inspiraționale ale lui Arturo care se întind în jazz afro-cubanez, jazz latin contemporan și multe altele.

WordPress 6.0 include peste 500 de îmbunătățiri și peste 400 de corecții de erori. Această pagină evidențiază câteva progrese esențiale menite să-ți îmbunătățească cu mai multe funcționalități experiența de creare de site-uri și de conținut pe WordPress. De asemenea, vei găsi resurse pentru dezvoltatori și pentru oricine dorește să înțeleagă WordPress în profunzime.

Cateva din noutatile aduse de WordPress 6.0 Arturo:

Scriere îmbunătățită

Sunt multe îmbunătățiri la scriere, fie că scrii un articol nou, fie că adaugi elemente noi la o pagină existentă. Ai mai multe modalități ca să-ți simplifici procesul de creare a conținutului, inclusiv:

 • Selectezi text din mai multe blocuri și îl editezi simultan.
 • Tastezi două paranteze pătrate [[ pentru a accesa rapid meniul cu legături.
 • Păstrezi stilurile existente când transformi unele blocuri dintr-un tip în altul – de exemplu, dintr-un bloc Paragraf într-un bloc Cod.
 • Creezi butoane personalizate și alte butoane noi care vor fi păstrate automat în personalizările pentru stil.
 • Norii de etichete și iconurile sociale sunt acum mai tentante datorită setărilor și comenzilor actualizate și stilului nou de contur pentru norul de etichete.

Comutare între stiluri

Temele cu blocuri au acum opțiunea să includă mai multe variante pentru stil. Acest lucru extinde și mai mult noul sistem Stil și permite scurtături pentru a schimba aspectul general al site-ului chiar din temă. Poți să modifici atât setările disponibile, cum ar fi dimensiune sau grosime font, cât și opțiunile pentru stil, cum ar fi paleta de culori implicită. Schimbi aspectul general al site-ului cu doar câteva clicuri.

Mai multe variante de șabloane

WordPress 6.0 include cinci opțiuni noi de șabloane: autor, dată, categorii, etichete și taxonomie. Aceste șabloane suplimentare oferă o flexibilitate mai mare creatorilor de conținut. Personalizezi fiecare șablon cu uneltele pe care deja le știi sau cu opțiunile noi din această versiune.

Modele integrate

Acum modelele vor apărea când ai nevoie de ele și în mai multe locuri, cum ar fi în dispozitivul de inserare rapidă sau când creezi un antet sau un subsol nou. Dacă ești autorul unei teme cu blocuri, poți să înregistrezi modele din Directorul de modele folosind theme.json. Astfel, poți să scoți în evidență anumite modele care sunt foarte utile pentru utilizatorii temei tale.

Comenzi pentru blocarea blocurilor

Acum poți să-ți blochezi blocurile. Poți să dezactivezi opțiunea ca să muți un bloc sau să-l înlături. Acest lucru simplifică încredințarea proiectelor și le permite clienților să-și demonstreze creativitatea fără să-și facă griji despre incidente accidentale pe site-urile lor în acest proces.

Instrumente suplimentare pentru design

Instrumentele pentru design devin mai puternice și mai intuitive cu fiecare lansare nouă.
Câteva puncte importante din versiunea 6.0:

 • Panoul culori are un design nou care economisește spațiu, dar afișează în continuare opțiunile dintr-o privire.
 • Comenzile noi pentru chenare oferă o modalitate mai simplă pentru setarea chenarelor dorite.
 • Nivelurile pentru transparență aferente culorilor permit opțiuni mult mai creative pentru culori.
 • Controlezi decalajele, marginile, tipograficele și altele într-o colecție de blocuri, toate deodată, în blocul Grup.
 • Comută între variantele stivă, rând și grup ca să poziționezi grupurile de blocuri cu o flexibilitate mai bună pentru aspect.
 • Folosește funcționalitatea suport pentru decalaj din blocul Galerie pentru a crea diferite aspecte, de la adăugarea de spații între toate imaginile până la înlăturarea tuturor spațierilor.

Consultă ultima versiune a Ghidului general WordPress. Ghidul scoate în evidență o listă cu note pentru dezvoltatori referitoare la toate modificările de care ar putea fi interesați. Ghid general WordPress 6.0.

Sperăm că aceste informații sunt utile pentru dumneavoastra!
Daca vă putem ajuta pentru îmbunătățirea prezenței online nu ezitați sa ne contactati.

Editor GROWeb

Despre noi și acest blog

Suntem o companie de marketing digital, cu accent pe a ajuta clienții noștri să obțină rezultate excelente în mai multe domenii cheie.

Cereți o ofertă gratuită

Oferim servicii profesionale de SEO care ajută site-urile să își mărească corespunzător scorul de căutare organică pentru a concura pentru cele mai înalte clasamente, chiar și atunci când vine vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

Mai multe de pe blogul nostru

Vedeți toate postările