WordPress 5.9 “Josephine” – update WordPress ianuarie 2022

WordPress 5.9 “Josephine”

Vă prezentăm 5.9, „Joséphine” cea mai noua versiune WordPress. Numită în onoarea celebrei cântărețe internaționale de jazz Joséphine Baker. În calitate de militantă pentru drepturile civile pe tot parcursul vieții, Joséphine Baker credea că toți oamenii pot trăi în armonie împreună, la fel cum diferite instrumente dintr-o trupă de jazz se amestecă împreună pentru a face o piesă întreagă. Activați o listă de redare de la serviciul dvs. de muzică preferat și bucurați-vă de interpretările ei celebre din „You are the greatest love”, „Sans Amour” și „Love is a Dreamer” în timp ce descoperiți toate caracteristicile acestei versiuni WordPress nou-nouțe.

Cateva din noutatile aduse de WordPress 5.9 Josephine:

Comenzi mai bune pentru blocuri

Funcționalitățile din WordPress 5.9 scot în evidență uneltele pentru tipografice, comenzile flexibile pentru aranjamente și comenzile fine pentru detalii, cum ar fi spațierea, chenarele și altele – care te ajută să obții nu doar un aspect frumos ci și rafinamentul care arată că ești atent la detalii.

Puterea modelelor

Directorul de modele WordPress este căminul unei game largi de modele de blocuri construite pentru a-ți economisi timp și pentru a adăuga funcționalitățile de bază ale site-ului. Poți să le editezi așa cum consideri necesar. Ai nevoie de ceva distinct în antetul sau subsolul temei tale? Schimbi cu ceva nou cu doar câteva clicuri.

Cu o vizualizare pe ecran aproape complet, care te îndeamnă să vezi detaliile fine, navigatorul pentru modele te lasă să compari cu ușurință modelele și să îl alegi pe acela potrivit pentru utilizatorii tăi.

Un bloc Galerie îmbunătățit

Folosește fiecare imagine din blocul Galerie la fel cum folosești blocul Imagine. Oferă un stil fiecărei imagini din galerie, diferit de următorul (de exemplu, decupaj sau duotone diferit) sau identic pentru toate. Trage și plasează pentru a schimba aranjamentul.

 

Elemente noi pentru dezvoltatori

 • Fă cunoștință cu temele cu blocuri

  O nouă modalitate de a construi teme: temele cu blocuri folosesc blocurile pentru a defini șabloanele care structurează întreg site-ul. Noile șabloane și părți de șabloane sunt scrise în HTML și folosesc stiluri personalizate disponibile în theme.json. Mai multe informații sunt disponibile în nota pentru dezvoltatori despre temele cu blocuri.

 • Mai multe foi de stiluri pentru un bloc

  Acum poți să înregistrezi mai multe foi de stiluri pentru un bloc. Poți folosi asta pentru a partaja stiluri între blocurile pe care le scrii sau pentru a încărca stiluri pentru blocuri individuale, dar stilurile sunt încărcate numai când blocul este folosit. Află mai multe despre folosirea mai multor foi de stiluri într-un bloc.

 • Blocare la nivel de bloc

  Acum poți bloca orice bloc (sau câteva blocuri) într-un model adăugând un atribut de blocare în setările din block.json – lasă restul modelului liber pentru ca editorii site-ului să adapteze conținutul.

 • Un bloc Galerie refabricat

  Modificările la blocul Galerie, enumerate mai sus, sunt rezultatul unui proces aproape complet de restructurare. Ai construit un modul sau o temă care s-a bazat pe funcționalitatea blocului Galerie? Asigură-te că citești nota pentru dezvoltatori despre compatibilitatea cu blocul Galerie.

Consultă ultima versiune a Ghidului general WordPress. Ghidul scoate în evidență o listă cu note pentru dezvoltatori referitoare la toate modificările de care ar putea fi interesați. Ghid general WordPress 5.9.

Sperăm că aceste informații sunt utile pentru dumneavoastra!
Daca vă putem ajuta pentru îmbunătățirea prezenței online nu ezitați sa ne contactati.

Editor GROWeb

Despre noi și acest blog

Suntem o companie de marketing digital, cu accent pe a ajuta clienții noștri să obțină rezultate excelente în mai multe domenii cheie.

Cereți o ofertă gratuită

Oferim servicii profesionale de SEO care ajută site-urile să își mărească corespunzător scorul de căutare organică pentru a concura pentru cele mai înalte clasamente, chiar și atunci când vine vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

Mai multe de pe blogul nostru

Vedeți toate postările