WordPress 5.8 Tatum – update WordPress iulie 2021

WordPress 5.8 Tatum„Tatum” este numele pentru cea mai recenta actualizare WordPress. Noua versiune WordPress a fost numită în cinstea lui Art Tatum, legendarul pianist de jazz. cateva din melodiile celebrului muzician sunt ‘Tea for Two’, ‘Tiger Rag’, ‘Begin the Beguine’, si ‘Night and Day’. 

Cateva din noutatile aduse de WordPress 5.8 Tatum:

Gestionați widgeturile cu blocuri
După luni de muncă grea, puterea blocurilor a ajuns atât la Editorul de widgeturi de blocuri, cât și la Customizer. Acum puteți adăuga blocuri atât în ​​zonele widget de pe site-ul dvs., cât și cu previzualizarea live prin Customizer. Acest lucru deschide noi posibilități de a crea conținut: de la mini-machete fără cod până la vasta bibliotecă de blocuri de bază și terțe. .

Afișați postări cu blocuri și modele noi
Blocarea buclelor de interogare face posibilă afișarea postărilor pe baza parametrilor specificați; ca o buclă PHP fără cod. Afișați cu ușurință postările dintr-o anumită categorie, pentru a face lucruri precum crearea unui portofoliu sau a unei pagini pline de rețete preferate. Gândiți-vă la acesta ca la un bloc mai complex și mai puternic.

Editați șabloanele din jurul postărilor
Puteți utiliza editorul de blocuri familiar pentru a edita șabloane care conțin conținutul dvs. – pur și simplu activați o temă de bloc sau o temă care a optat pentru această caracteristică. Treceți de la editarea postărilor la editarea paginilor și revenirea din nou, totul în timp ce utilizați un editor de blocuri familiar. Există mai mult de 20 de blocuri noi disponibile în teme compatibile.

Trei ajutoare pentru fluxul de lucru

 1. Prezentare generală a structurii paginii
  Uneori ai nevoie de o pagină de destinație simplă, dar uneori ai nevoie de ceva puțin mai robust. Pe măsură ce blocurile cresc, apar modele și crearea de conținut devine mai ușoară, sunt necesare soluții noi pentru a face conținut complex ușor de navigat. Vizualizarea listei este cel mai bun mod de a sări între straturile de conținut și blocurile imbricate. Deoarece Vizualizarea listă vă oferă o prezentare generală a tuturor blocurilor din conținutul dvs., puteți naviga acum rapid la blocul precis de care aveți nevoie. Sunteți gata să vă concentrați complet pe conținutul dvs.? Activați-l sau dezactivați pentru a se potrivi fluxului dvs. de lucru.
 2.  Modele sugerate pentru blocuri
  Începând cu această versiune, instrumentul Transformări de modele va sugera modele de blocuri pe baza blocului pe care îl utilizați. În acest moment, puteți încerca în blocul de interogare și blocul de pictograme sociale. Pe măsură ce se adaugă mai multe modele, vă veți putea inspira pentru a vă stiliza site-ul fără a părăsi editorul!
 3. Stilează și colorează imaginile
  Colorează-ți imaginea și acoperă blocurile cu filtre cu două tonuri! Duotone poate adăuga o notă de culoare designurilor dvs. și vă poate stiliza imaginile (sau videoclipurile din blocul de copertă) pentru a se integra bine cu temele dvs. Vă puteți gândi la efectul duotonic ca la un filtru alb-negru, dar în loc ca umbrele să fie negre și luminile să fie albe, alegeți propriile culori pentru umbre și lumini. Există mai multe informații despre cum funcționează în documentație.

Elemente noi pentru dezvoltatori

 • Tema.json
  Introducerea API-urilor Stiluri globale și Setări globale: controlați setările editorului, instrumentele de personalizare disponibile și blocurile de stil folosind un fișier theme.json în tema activă. Acest fișier de configurare activează sau dezactivează caracteristicile și setează stilurile implicite atât pentru un site web, cât și pentru blocuri. Dacă construiți teme, puteți experimenta cu această iterație timpurie a unei noi caracteristici utile.
 • Eliminarea suportului pentru Internet Explorer 11
  Asistența pentru Internet Explorer 11 a fost abandonată începând cu această versiune. Aceasta înseamnă că este posibil să aveți probleme de gestionare a site-ului dvs. care nu vor fi remediate în viitor. Dacă utilizați IE11 în prezent, vă recomandăm să treceți la un browser mai modern.
 • Adăugarea de suport pentru WebP
  WebP este un format de imagine modern, care oferă o compresie îmbunătățită fără pierderi și pierderi pentru imaginile de pe web. Imaginile WebP sunt cu 30% mai mici în medie decât echivalentele lor JPEG sau PNG, rezultând site-uri care sunt mai rapide și utilizează o lățime de bandă mai mică.
 • Adăugarea de suporturi suplimentare pentru blocuri
  Extinzându-se pe suporturile de blocuri implementate anterior în WordPress 5.6 și 5.7, WordPress 5.8 introduce mai multe steaguri noi de suport pentru blocuri și noi opțiuni pentru a vă personaliza blocurile înregistrate.

Consultă ultima versiune a Ghidului general WordPress. Ghidul scoate în evidență o listă cu note pentru dezvoltatori referitoare la toate modificările de care ar putea fi interesați. Ghid general WordPress 5.8.

Sperăm că aceste informații sunt utile pentru dumneavoastra!
Daca vă putem ajuta pentru îmbunătățirea prezenței online nu ezitați sa ne contactati.

Editor GROWeb

Despre noi și acest blog

Suntem o companie de marketing digital, cu accent pe a ajuta clienții noștri să obțină rezultate excelente în mai multe domenii cheie.

Cereți o ofertă gratuită

Oferim servicii profesionale de SEO care ajută site-urile să își mărească corespunzător scorul de căutare organică pentru a concura pentru cele mai înalte clasamente, chiar și atunci când vine vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

Mai multe de pe blogul nostru

Vedeți toate postările