Google a anuntat trecerea la indexarea variantei mobile pentru toate site-urile web începând din septembrie 2020

GoogleDupa 4 ani de la primele indexari a variantei de mobil a site-urilor web, Google a anuntat ca este momentul pentru trecerea la indexarea completa a versiunii mobile (mobile-first) pentru toate site-urile web începând din septembrie 2020.

Google foloseste pentru accesarea si indexarea versiunii mobile (mobile-first) un smartphone GoogleBot. La lansarea indexarii „mobile-first” pentru un site se va observa o creștere a crawling-ului Googlebot. În funcție de domeniu, această modificare poate dura ceva timp. După aceea, site-urile vor fi accesate ocazional cu tradiționalul desktop Googlebot, dar cea mai mare accesare a căutării se va face cu agentul Googlebot pentru smartphone-uri.

În Search Console, există mai multe modalități de a verifica indexarea „mobile-first”. Starea este afișată pe pagina cu setări, precum și în Instrumentul de inspecție URL, atunci când verificați o adresă URL specifică cu privire la indexarea cea mai recentă.

Pentru o buna indexarea a versiunii mobile a site-urilor, Google recomandă design-ul web responsive. De asemenea, Google recomanda să nu folosiți URL-uri mobile separate („m.”) din cauza problemelor și confuziilor pe care le-au produs de-a lungul anilor, atât la motoarele de căutare, cât și la utilizatori.

Din analiza Google, majoritatea site-urilor afișate în rezultatele căutării au o varianta care poate trece de prima indexare mobilă, iar 70% din cele afișate au trecut deja peste prima indexare.
Bineinteles, site-urile care nu sunt pregatite pentru indexarea „mobile-first” vor observa o scadere a pozitiei de afisare a paginilor in rezultatele cautarii Google si implicit vizitatori mai putini pe site.

Sperăm că aceste informații sunt utile pentru dumneavoastra!
Daca vă putem ajuta pentru îmbunătățirea prezenței online nu ezitați sa ne contactati.

Editor GROWeb

Despre noi și acest blog

Suntem o companie de marketing digital, cu accent pe a ajuta clienții noștri să obțină rezultate excelente în mai multe domenii cheie.

Cereți o ofertă gratuită

Oferim servicii profesionale de SEO care ajută site-urile să își mărească corespunzător scorul de căutare organică pentru a concura pentru cele mai înalte clasamente, chiar și atunci când vine vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

Mai multe de pe blogul nostru

Vedeți toate postările