Top 5 greșeli de navigare pe site

Multe elemente fac un site sa fie  bun. Și unul dintre elementele cheie este designul inteligent de navigare pe site.

Acum este timpul să vă uitați atent la greșelile de navigare comune ale site-ului care stau în calea unui design web perfect.

Există primele 5 cele mai frecvente greșeli în navigarea pe site.

Greșeala 1: prea multe opțiuni

Trebuie să fi văzut deja multe site-uri monstruoase cu numărul infinit de linkuri și opțiuni din meniul de navigare.
Se pare că designerii au vrut să facă navigația cât mai cuprinzătoare posibil. Dar rezultatul provoacă confuzie doar atunci când utilizatorii nu pot găsi informațiile de bază în această supraîncărcare a informațiilor.

Există cazuri în care prea multe elemente de meniu fac rezultatul nu atât de rău, dar nu și bun.

Greseala 2: Ordine greșită a opțiunilor

Să ne imaginăm că am reușit să reducem opțiunile de meniu la un numar minim. Acum ce? Asta e corect; dar trebuie să le punem în ordinea corectă.

Din păcate, unii oameni au încă unele probleme în a face acest lucru.

Greseala 3: Stil de navigație neconvențional

Proiectarea navigării pe site nu este cel mai bun moment pentru a fi prea creativă. Sistemul complicat de pictograme ciudate, butoane și comenzi rapide plasate în zonele ciudate ale site-urilor este o idee proastă care poate să se răstoarne asupra esteticii și utilizabilității site-ului dvs. Având în vedere că designerii de mașini nu experimentează localizarea unei pedale de frână, proiectanții web nu ar trebui să fie prea inovativi in aceasta zona.

Greșeală 4: ilizibilitatea

Importanța optimizării conținutului web este deja recunoscută în general. Cu toate acestea, uneori oamenii uită că tot efortul lor ar putea merge în zadar dacă conținutul nu este ușor de citit.

Fonturile multiple din text fac ca pagina să fie aglomerată. Blocurile mari de text neîntrerupt sunt la fel de rele ca și conținutul vizual excesiv. Utilizatorii web nu citesc întregul text absorbind încet esența sa. Ei tind să scaneze informațiile, sărind de la un punct la altul. Și dacă site-ul dvs. arată ca o supraîncărcare vizuală și de informații copleșește utilizatorii, aveți probleme mari.

Greseala 5: Nu există un design responsive

Nu putem argumenta progresul tehnic. Potrivit statisticilor, astăzi mai mult de 50% din paginile web sunt încărcate pe dispozitivele mobile. Toți acești utilizatori de telefonie mobilă sunt clienți potențiali și nu puteți ignora această piață țintă.

Site-urile web care nu sunt responsive denaturează modul în care site-ul dvs. apare pe dispozitivele mobile: textul revine, imaginile se cuplează împreună, caseta de căutare nu se vede in nicio parte. Există riscuri ca vizitatorii dvs. să treacă la competitori.

Asadar, chiar data site-ul arata bine pe desktop,  el trebuie optimizat si pentru dispozitivele mobile.

 

Sperăm că aceste informații sunt utile pentru dumneavoastra!
Daca vă putem ajuta pentru îmbunătățirea prezenței online nu ezitați sa ne contactati.

Editor GROWeb

Despre noi și acest blog

Suntem o companie de marketing digital, cu accent pe a ajuta clienții noștri să obțină rezultate excelente în mai multe domenii cheie.

Cereți o ofertă gratuită

Oferim servicii profesionale de SEO care ajută site-urile să își mărească corespunzător scorul de căutare organică pentru a concura pentru cele mai înalte clasamente, chiar și atunci când vine vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

Mai multe de pe blogul nostru

Vedeți toate postările